MDA Elektronica
 

  Over MDA  

Ons motto: Maak van je hobby je werk.
Als u dit leest dan zult u begrijpen waarom MDA Elektronica b.v. ook puzzels of sportartikelen verkoopt.
MDA Elektronica is in 1991 gestart door Richard Aué, de bedrijfsnaam was toen nog Micro Design Aué. De hoofd aktiviteit bestond uit lesgeven in informatica, ontwerpen van elektronische schakelingen en printen. Verder veel technisch tekenwerk en het ontwerpen van computerprogramma's. Het bedrijf was toen gevestigd in Hulshorst. Drie dagen in de week werkte Richard in Amsterdam als programmeur bij Macrodata en de rest van de week werd besteed aan bovengenoemde aktiviteiten. In die tijd bedacht Richard een low-cost sproei-etsmachine, een printboormachine (waar zelfs patent op is verleend) en blackout spray voor het maken van speciale films.
In 1999 kreeg Richard de aanbieding om Sunfield, een bedrijfje van een relatie, over te nemen. Dit bedrijfje leverde o.a. basismaterialen voor alles wat met printplaat ontwerpen (elektronica) te maken had, o.a. fotogevoelig printplaat, boortjes, freesjes maar ook computergestuurde boor/freesmachines. Afzetgebied voornamelijk scholen en kleine bedrijfjes. Door deze overname kon Richard fulltime gaan werken aan zijn bedrijf. De naam Micro Design Aué werd al snel afgekort naar MDA Elektronica.
Het 'winkeltje' werd de basis van MDA Elektronica en daarnaast ging Richard door met het 'uitvinden' en bedenken van nieuwe dingen. Zo werd een complete CNC machine sturing ontworpen en ook diverse programma's, waaronder Engraver en Routepro2008, die momenteel wereldwijd aftrek vinden.
Naast al dat elektronica en programmeer gebeuren, heeft Richard een grote interesse in alles wat bijzonder of uniek is. Niet zo verwonderlijk als je weet dat hij jaren geleden als hobby goochelen had. Ook maakte hij toen allerlei soorten houten puzzels, want zelf dingen creëren is toch het mooiste dat er is. Via een programma op tv, van Midas Dekkers, kwam Richard in aanraking met de TrueMirror. Dit is een spiegel die niet spiegelt, je ziet jezelf zoals een ander je ziet. Een hele aparte gewaarwording !! Na wat spiegels besteld/getest te hebben, werd MDA Elektronica alleenvertegenwoordiger voor Europa voor deze spiegel. Er werd een Website opgezet: TrueMirror.nl
Na de aanschaf van wat houtbewerkingsmachines, kwamen de houten puzzels ook weer in beeld, ook werd een echt zwevende wereldbol gevonden en ga zo maar door. De TrueMirror site werd al snel een site met allerlei unieke en bijzondere produkten.
De elektronica webshop werd flink uitgebreid met allerlei elektronische bouwpakketten, en robots. Er zijn nu zelfs bouwpakketjes voor kinderen vanaf 9 jaar ! Leuk om eens wat anders te doen met je verjaardagsfeestje en je steekt er nog wat van op ook.
Een andere grote passie van Richard is hardlopen en oosterse sporten zoals, judo, jui-jitsu, aikido, karate, wing chun. Ook voor deze sporten wil hij graag iets bijzonders op de markt brengen. Dit resulteerde in: MDABudo.nl Een site waar u diverse artikelen die niet in een normale winkel te koop zijn, kunt vinden. Ook staan hier een aantal boeken en videobanden uit zijn prive verzameling op, die tweedehands worden aangeboden.
En hoe nu verder? Wie zal zeggen wat de toekomst nog brengt. Wel zeker is dat Richard nog voor veel verrassende dingen zal zorgen.